09 אפריל 2013

דמעות של יין מהארץ המובטחת

אם היו אומרים לכם שהארץ המובטחת היא רק 10 דקות מצומת קסטינה הייתם מאמינים? לה טרה פרומסה (באיטלקית - הארץ המובטחת, ח.מ) יקב בוטיק ומסעדה, שוכן לו בקיבוץ גת הפסטורלי. רק 10 דקות מצומת קסטינה. בחיי. הסיפור של המקום מעניין והאנשים מעניינים לא פחות מהיינות הנפלאים שעושים שם. ואסור לשכוח גם את האוכל...



אחרי שעוברים את שער הקיבוץ, מגיעים למבנה שברור לחלוטין כי ייעודו המקורי לא היה יקב. אבל בטרם העבירו את משכנם לקיבוץ, דאגו החברים בלה טרה פרומסה לעיצוב נכון של החלל תוך שמירה על האותנטיות שלו. אחרי הכל, אנחנו בקיבוץ... לא פלצני. זו ההגדרה. אוכל משובח ויינות נפלאים - כן. אווירה פלצנית - ממש לא. שולחנות פזורים במרחב עבור מי שהגיע לסעוד וגם בר מגניב למי שבא רק בשביל היין.


אירית וסנדרו פלגריני, הם האנשים מאחורי לה טרה פרומסה. סנדרו, בן למשפחת האצולה האיטלקית פלגריני, שעושה יין איטלקי משובח עוד מהמאה ה-14, ממשיך את המסורת המשפחתית. הוא נולד בפארמה והיה לשף במסעדה מקומית. ב-1991 הגיע לירושלים במסגרת "חילופי שפים". סנדרו בא לבשל במסעדה של חבר בזמן שהחבר נסע לפרמה לבשל במקומו. אירית, אז סטודנטית לאמנות, עבדה במסעדה וכך נולד לו מיזוג בין שתי תרבויות קולינריות מפוארות האיטלקית והקוצ'ינית. ב-1998 הקימו סנדרו ואירית את לה טרה פרומסה במושב שחר ולצד יינות בסגנון איטלקי התחילו להגיש מנות מהמטבחים המסורתיים של איטליה וקוצ'ין.


היינות בארץ המובטחת שבקיבוץ גת הם באמת מופלאים. אני יכולה לומר בלי היסוס שלראשונה טעמתי יין המופק מ-100% ענבי אמרלד ריזלינג שעושה כבוד לזן הזה. על פי רוב, בשוק המקומי, ענבי האמרלד ריזלינג משמשים לייצור יינות לבנים זולים ודי נחותים עם מתיקות מוגזמת גם ביחס ליינות חצי יבשים. סנדרו מפיק יין יבש מופלא, מכרם בוגר של אמרלד ריזלינג ברמת ערד. אם לא היו אומרים לי איזה יין זה, הייתי טועה לחשוב שמדובר בסוביניון בלאן. ניחוחות של אשכולית והדרים. מלא טעמים וחמצמצות רעננה. זהו היין הלבן היחיד של היקב. רק כ-600 בקבוקים בשנה יש מהלבן המופלא הזה אז מהרו לפני שלא יישאר. אמרלד ריזלינג עם כבוד!

ורד המדבר 2011, בלנד של סנג'ובזה (60%), סירה 20% וקברנה סוביניון (20%). יין שמאופיין לגמרי בסגנון איטלקי אבל יש בו נגיעות ישראליות. 16 חודשים התיישן לו היין בחביות ועוד שנה בבקבוקים. הסירה מיד קופצת באף עם ניחוח סיגליות עמוק ואופייני והצבע, אוי הצבע... עושר של טעמי פרי שחור ואדום, חמיצות עדינה שמביאים ענבי הסנג'ובזה יוצרים יין אוכל נהדר ומאוזן. לא איטלקי מדי. גם אלו מבינינו שמתקשים לפתח חיבה לאדומים מאיטליה יאהבו אותו.

סירה 2009 (95% סירה ו-5% קברנה סוביניון) - זהו יין סירה אופייני, ריחו סגול. היין הזה מעניק חוויה של סיגליות, תבלינים ופירות אדומים, עם עומק של טעמי דובדבן. מנעד הטעמים העשיר מתנפץ בפה ומשאיר סיומת ארוכה ומלטפת. בסוף, אחרי שהיה לו את הזמן שלו בכוס, גם השוקולד יוצא החוצה. תענוג! יין שיהיה נהדר ליד בשר.

 דמעות (Lacrime) רזרבה 2009 - יין הדגל של היקב. שמו האיטלקי פירושו דמעות. היין נקרא כך משום שבבציר הראשון שלו בשנת 2002 כמות הענבים היתה כה קטנה שכל טיפה של תירוש שנסחט מהם דמתה לדמעה. זהו יין מופלא (45% סנג'ובזה, 45% סירה, 10% קברנה פרנק). היין התיישן 30 חודשים בחביות ועוד שנה בבקבוק. צבעו ארגמני עם נגיעות סגולות, פשוט מהמם. אף של פריחה סגולה עם פרי שחור עמוק. טעמיו מורכבים מאד ומתחלפים בזמן שהוא מתגלגל לו בפה, ככל שנשאר בפה יותר כך מתגלים להם עוד ועוד טעמים כמו פירות אדומים ושחורים, נגיעות של שוקולד והרבה הרבה סגול של סיגליות, מהסירה כמובן. הקברנה פרנק, שלא כהרגלו לא קופץ מיד ורק מוסיף עוד עומק של טעם וצבע. שלא כמו ב"ורד המדבר" הסנג'ובזה תורם פחות חומציות ומקבל אליו את החברים האחרים), היה להם הרבה זמן להתרגל אחד לשני כי הם גרו יחד כבר החל משלב התסיסה, בתסיסה משותפת. זהו יין מורכב מאין כמוהו שילווה נהדר מנות קדירה ובשר. יין חגיגי שהייתי מעדיפה לשתות בחורף דווקא. רק 600 בקבוקים יש מהנוזל המופלא הזה, אז אל תחכו לחורף, קנו כבר עכשיו.

טיפה של דמעות....



חשוב מאד לדעת - את יינות לה טרה פרומסה אפשר לקנות רק ביקב. אז קחו את הזמן, תעשו טיול, תאכלו טוב אוכל קוצ'יני-איטלקי וקחו בקבוקים הביתה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה