21 אפריל 2013

סי סי סרדיניה


היישר מהשטח (או יותר נכון מהבר של רוסטיקו) אני מדווחת לכם על שבוע של מאכלי סרדיניה ברוסטיקו.

כן..כן.. ברגעים אלו, אחרי שני קמפרי וממתינה לשלישי...אני מכרסמת לי ברוסקטת אנשובי פריכה מרוחה בקרם שום עדין עם ביצה צהבהבה שמתפצפת בפה בטעמים של מלוח ולחם.
האוויר ברוסטיקו מלא בבירבורי איטלקית שידר הופכים אותי למלאת חשקים.... אם לאוכל או לגברבר.
אז על מה ולמה?  רוסטיקו החליטו להביא את סרדיניה לתל אביב ובעזרת השגרירות האיטלקית ( אפילו המזכירה הזקנה נראית מצויין גודדאם!!) ושף פלרטטן בשם רוברטו, הם משיקים תפריט שמכיל מנות שמבוססות על חומרי גלם מסרדיניה עם מנות קלאסיות שמאפיינות את סרדיני -  מגיעה המנה השניה -  פיצה מרינרה . רוטב גס של עגבניות טריות ואנשובי. מתה על פיצה בלי גבינה. קל יותר, העגבניות תמיד טריות ודומיננטיות יותר. ממש נשנושי. בלי הרבה מצפון והמון טעמים של איטליה וים.

ועוד לא הספקנו לומר "צ'או בלה" והופה מגיעה המנה השלישית וריפיל לכוס יין.
רגע.. טועמת.. פסטה שחורה עם פירות ים. פחות חזקה בטעמי הים. מעודנת ויפייפיה
רק שתדעו שממש לידי זוללים להם בהנאה יותר מרובה מלא איטלקים  כאילו הם לא ראו אוכל איטלקי מעולם!

בקיצור - ברוסטיקו בזל ורוטשילד החל מה-22 עד ל-28 יש מאכלים מסרדיניה ושף חמוד מסרדיניה שיעשה לכם נעים. לכבוד בואו של השף הסרדי רוברטו מולו לישראליתקיים בשני סניפי רוסטיקו שבוע חגיגי שמוקדש לטעמים של סרדיניה (22-27.4) ארוחת טעימות חגיגית של מאכלים מסורתיים מחומרי הגלם המקומיים והייחודים של אחד האזורים היפים באיטליה.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה