ביקור בשני מקומות עם
רצון טוב
השווארמה
הצמחונית ורשת קפה קפה
מגיע לנו, הצמחונים/טבעונים רשת פאסט פוד מגניבה.
לא רק דוכן פלאפל. אלא משהו מהיר, טעים בלי תיחכום, ובמחיר נורמטיבי. כרגע יש דבר אחד כזה, וזו השווארמה הצמחונית. אכלתי בה כשהיא רק נפתחה והייתי מרוצה למדי. השבוע, כטוב ליבי במינצ'וז, החלטתי לחזור ולנגוס באיזו פיתה עסיסית עמוסה נתחי סייטן. הזמנתי מנת שווארמה והמתנתי.
הבעיה התחילה כשהתחלתי לשוטט קלות בעודי ממתין וקלטתי את המראה של המקום. מעט מוזנח, מקרר שקוף ריק ליד הקופה, כמה כיסאות, וזהו אין ממש השקעה כמו למקום אוכל. שאלתי את המוכרת מה פשר המקרר והיא ענתה שהוא נועד לקינוחים שאין כרגע. שאלתי למה אין סלטים במקרר שנוכל לשים לבד, ולא ממש נעניתי. הכל נעשה מאחורה, כי הסייטן צריך פלנצ'ה. אבל למה לא למלא סלטים ליד הלקוח, כדי שנחוש כמו שווארמיה אמיתית? ניסיתי בכל זאת להבהיר את הנקודה וביננו זה אולי זה גם יוסיף קצת אוירה, קצת דיבורים, כך שנחוש עצמנו שווים בין בולסי הפיתות. “המקומות ההם מלוכלכים, פה נקי" אמרה לי אותה מוכרת - טבעונית שגרמה לי להצטער שאני חלק מעמה.
וכשהגיעה המנה, מפוצצת בהחלט בסלטים כפי שמצופה משווארמה, התאכזבתי גם מהטעם שלא דמה כלל לעדינות שזכרתי. הסייטן תובל בשבע קילו כמון, הסלטים היו סבירים והפיתה נקרעה די בביס הראשון. לפחות תחושת השובע והזיעה המלווים למנת שווארמה בשרית נכחו גם באכילה של המנה הזו. בקיצור, באסה. מגיע לנו יותר טוב. ואין שום סיבה שבגלל שזה מקום ללא אוכלי בשר - לא ישקיעו קצת בניראות, בחווית האכילה. אוכל זה אוכל והסועד זקוק לאותם גירויים פשוט רק בקונפיגורציה אחרת.
לא רק דוכן פלאפל. אלא משהו מהיר, טעים בלי תיחכום, ובמחיר נורמטיבי. כרגע יש דבר אחד כזה, וזו השווארמה הצמחונית. אכלתי בה כשהיא רק נפתחה והייתי מרוצה למדי. השבוע, כטוב ליבי במינצ'וז, החלטתי לחזור ולנגוס באיזו פיתה עסיסית עמוסה נתחי סייטן. הזמנתי מנת שווארמה והמתנתי.
הבעיה התחילה כשהתחלתי לשוטט קלות בעודי ממתין וקלטתי את המראה של המקום. מעט מוזנח, מקרר שקוף ריק ליד הקופה, כמה כיסאות, וזהו אין ממש השקעה כמו למקום אוכל. שאלתי את המוכרת מה פשר המקרר והיא ענתה שהוא נועד לקינוחים שאין כרגע. שאלתי למה אין סלטים במקרר שנוכל לשים לבד, ולא ממש נעניתי. הכל נעשה מאחורה, כי הסייטן צריך פלנצ'ה. אבל למה לא למלא סלטים ליד הלקוח, כדי שנחוש כמו שווארמיה אמיתית? ניסיתי בכל זאת להבהיר את הנקודה וביננו זה אולי זה גם יוסיף קצת אוירה, קצת דיבורים, כך שנחוש עצמנו שווים בין בולסי הפיתות. “המקומות ההם מלוכלכים, פה נקי" אמרה לי אותה מוכרת - טבעונית שגרמה לי להצטער שאני חלק מעמה.
וכשהגיעה המנה, מפוצצת בהחלט בסלטים כפי שמצופה משווארמה, התאכזבתי גם מהטעם שלא דמה כלל לעדינות שזכרתי. הסייטן תובל בשבע קילו כמון, הסלטים היו סבירים והפיתה נקרעה די בביס הראשון. לפחות תחושת השובע והזיעה המלווים למנת שווארמה בשרית נכחו גם באכילה של המנה הזו. בקיצור, באסה. מגיע לנו יותר טוב. ואין שום סיבה שבגלל שזה מקום ללא אוכלי בשר - לא ישקיעו קצת בניראות, בחווית האכילה. אוכל זה אוכל והסועד זקוק לאותם גירויים פשוט רק בקונפיגורציה אחרת.
קפה קפה
אין ספק שחזון היום שני
ללא בשר שמיקי חיימוביץ'
מריצה במרץ הוא רעיון עלא כיפק.
פעם בשבוע, יותר
אופציות טבעוניות במסעדות.
המבאס הוא שמסתבר שמקומות רבים ניסו את הקטע ולא הלך להם. טבעונים לא ממש אימצו את רעיון יום שני ומילאו את אותם מקומות ואוכלי הבשר לא ויתרו על מנת הבשר שלהם, שכמעט בכל המקומות הוגשה כרגיל. חבל.
בכל מקרה, רשת קפה קפה בינתיים ממשיכה להריץ את התפריט הטבעוני לצד הרגיל בימי שני ולהתגאות בהיותה הרשת הראשונה שלוקחת חלק בקמפיין היום שני ללא בשר. אבל כמו שהולך המשחק שגברים משחקים כשהם משועממים "הכל טוב ויפה, אבל..” אז פה המשחק הולך ככה "רשת קפה קפה מגישים מנות טבעונית. הכל טוב ויפה רק ש...הן לא טעימות".
המבאס הוא שמסתבר שמקומות רבים ניסו את הקטע ולא הלך להם. טבעונים לא ממש אימצו את רעיון יום שני ומילאו את אותם מקומות ואוכלי הבשר לא ויתרו על מנת הבשר שלהם, שכמעט בכל המקומות הוגשה כרגיל. חבל.
בכל מקרה, רשת קפה קפה בינתיים ממשיכה להריץ את התפריט הטבעוני לצד הרגיל בימי שני ולהתגאות בהיותה הרשת הראשונה שלוקחת חלק בקמפיין היום שני ללא בשר. אבל כמו שהולך המשחק שגברים משחקים כשהם משועממים "הכל טוב ויפה, אבל..” אז פה המשחק הולך ככה "רשת קפה קפה מגישים מנות טבעונית. הכל טוב ויפה רק ש...הן לא טעימות".
ניוקי חצי חצי. רציתי לומר שלפחות התמונה נראית טוב, אבל נמלכתי.
ניוקי
חצי מטוגן חצי מבושל,
חצי אכיל (49
שקלים).
הרוטב בא בשילוב שום קונפי,
עגבניות שרי,
זיתי קלמטה,
פולי סויה,
פלפל קלוי,
ממרח ארטישוק,
טימין ובזיליקום.
הרבה מרכיבים לרוטב סתמי.
קציצות העדשים הכתומות
(49 שקלים)
הרגישו כמוצר של סופר ורק
השניצל דלעת (46
שקלים),
שהוא למעשה פרוסת דלעת
מצופה פירורי לחם ומטוגנת,
זכה להתלהבות מסויימת,
משום מה מאוכלת הבשר.
לי זה עשה בלגאן בקיבה.
בקיצור,
רעיון מבורך,
עשייה שמרגישה כאילו קיוו
למשוך קהל של טרנד. אבל ביצוע די כושל
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה